- Huoneistohotellit
- Hostellit
- Yöpyjien eniten tykkäämät
- Alle 50 euroa per yö
- 50 – 100 euroa per yö
- 100 – 150 euroa per yö
Bremenin keskustassa on miellyttävää kävellä paikasta toiseen, eikä siellä välttämättä tarvitse käyttää lainkaan kaupungin joukkoliikenneverkostoa. Jos haluaa nähdä enemmän lyhyessä ajassa tai suunnata retkelle kaupungin ulkopuolelle, on tällöin joukkoliikenneverkosto hyvä apuväline. Raitiovaunulla pääsee lentoaseman lisäksi moneen muuhun paikkaan kaupungissa, ja kaupungin ulkopuolelle suuntaavalle paikallisbussit ovat monissa tapauksissa riittäviä lyhyelle matkalle.
Bremenin keskustassa on mukava kävellä paikasta toiseen. Marktplatzin tienoilta Altstadtista eli vanhastakaupungista on helppoa ja mukavaa kenen tahansa kävellä Schnoor-alueelle joenrannalle, mukavaa jokirantapromenadia pitkin ja myös Am Wall -kadun vieressä olevalle laajalle puistoalueelle . Sen toisella puolella oleville alueille voi kävellä 10–15 minuutissa, mutta Altstadtin ulkopuolella etäisyydet pitenevät. Matkalla päärautatieaseman edessä olevalle Bahnhofsplatzille tai pidemmälle Vierteliin meneville raitiovaunu on hyvä tapa säästää askelia.
Bremenissä on oiva julkinen liikenneverkko, josta vastaa BSAG, ja siellä pääasiallinen joukkoliikenneväline on raitiovaunu. Ratikoiden lisäksi linja-autoista voi olla hyötyä lähinnä kaupungin ulkopuolelle mentäessä, sillä Bremeniä ympäröivä Ala-Saksi kuuluu Bremenin joukkoliikenneverkostoon. BSAG:n verkkosivuilla on etusivulla reittihaku, ja sitä kautta voi myös tutkia eri raitiovaunujen ja bussien reittejä.
Raitiovaunu on paras tapa liikkua ympäriinsä Bremenissä. Bremenissä on nykyään 8 raitiovaunulinjaa, kymmeniä bussilinjoja ja viikonloppuöisin päärautatieaseman edestä lähtee N-alkuisia yöratikoita. Lippuja voi ostaa laiturien automaateista tai raitiovaunusta, kuten myös joiltain kioskeilta. Yksittäinen lippu (Einzelticket) aikuisilta maksaa 2,85 euroa, 6–15-vuotiailta 1,45 euroa ja alle 6-vuotiaat voivat matkustaa aikuisen kanssa ilmaiseksi. Päivälippuja on monenlaisia, niitä on 1–5 hengelle ja eri vyöhykkeille ja jos esimerkiksi haluaa Worpswedeen tai Bremerhaveniin, on hyvä selvittää kannattaako sitä varten ostaa päivälippu vai ovatko yksittäiset liput parempia. Jos haluaa mennä päiväretkelle aamu- tai iltapäivällä ja silti matkustella ympäri Bremeniä raitiovaunulla loppuaikana, kannattaa ehdottomasti ostaa päivälippu (TagesTicket). Päivälippu on voimassa ostovuorokautta seuraavaan aamuun klo 03 asti, ja liput on leimattava ensi kertaa laitteeseen mennessä. Mahdollista on myös ostaa viikkolippu (7-TageTicket).
Tietoa lippujen hinnoista ja reiteistä saa myös VBN :n sivuilta.
Raitiovaunuista kätevin on linja 6, joka kulkee lentoasemalta Altstadtin ja päärautatieaseman kautta yliopistolle. Raitiovaunujen risteyskohtia kaupungissa ovat päärautatieaseman edustan lisäksi Domsheide-aukio, joka on hyvin lähellä Marktplatzia.
Bremenin raitiovaunuverkoston kartta
Linja-autot eivät ole keskustassa yhtä käteviä kuin raitiovaunut, ja lähinnä niitä kannattaa käyttää päiväretkelle mentäessä. Hyvä kohde bussilla on Worpswede, ja tälle matkalle käyvät normaalit monen vyöhykkeen päiväliput tai yksittäiset liput, jotka maksavat alle 5 euroa suuntaansa. Worpswedeen pääsee parhaiten linja-autollalinjalla 670, joka lähtee yleensä tunnin välein Hauptbahnhof-aseman edestä, ja matka perille kestää alle tunnin.
Tietoa siitä miten Bremenissä ja Bremenin ulkopuolelle voi matkustaa bussilla, saa VBN:n sivuilta.
Taksi on Bremenissä kuten muuallakin Saksassa varsin kohtuuhintainen tapa siirtyä paikasta toiseen. Lentoasemalta ei välttämättä tarvitse tulla keskustaan taksilla, sillä raitiovaunu on lähes yhtä nopea, mutta taksi on 2–4 hengen porukoille aina varteenotettava liikkumistapa. Vaikka Bremenin keskustassa ei taksilla tarvitse liikkua, voi taksi olla hyvä muualta kaupungista rautatieaseman tienoille siirryttäessä tai jos majapaikka ei sijaitse aivan Altstadtin liepeillä. Better Taxi -sivusto auttaa laskemaan matkan hinnan ja sen kautta voi myös tilata taksin.
Pyöräily on suosittua Bremenissä, ja kesäkaudella turistitkin mielellään liikkuvat siellä pyörällä paikasta toiseen. Pyöräily ei ole kovin mukavaa Altstadtissa ja vilkkaimmilla ydinkeskustan kaduilla, mutta esimerkiksi Weser-joen rannalla, Vierteliin mennessä ja myös yliopistoalueeseen tutustuessa pyörä on ehdoton apuväline. Liikennettä Bremenin keskustassa on paljon, mutta siellä on pyöräteitä, pyöräkaistoja ja pyöräilijät on kaikkialla otettu huomioon. Bremen on varsin leuto kaupunki, jossa olosuhteet ovat pyöräilylle suotuisia ympäri vuoden, mutta kesäkausi on turistille paras aika tutustua kaupunkiin pyöränselästä.
Pyöriä voi vuokrata päärautatieasemalta sijaitsevasta ADFC-pisteestä (Bahnhofsplatz 14 a).
Bremenin viralliset sivut näyttävät lisää pyörävuokraamoita.
Bremenistä voi vuokrata auton jo lentoasemalta, ja terminaali 3:n yhteydessä sijaitsevat kaikki sen vuokrauspisteet. Sieltä löytyvät esimerkiksi Sixt ja Enterprise.
Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/02
Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.