Aiheeseen liittyvää: Lisää valokuvia
Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Málaga on Euroopan eteläisin miljoonakaupunki ja Costa del Solin tunnetuin keskus. Se on oivallinen lomakohde, jos haluat nauttia rannoista, kulttuurista, ostoksista ja herkullisesta ruoasta. Lue lisää Málagasta
Hotelleja – Helsinki
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kampin keskus on ostoskeskus Helsingissä
Kampin keskus on suosittu paikka ostoksille, ja siellä on monipuolinen valikoima erilaisia liikkeitä.

Ostokset

Helsinki on monipuolinen ostoskaupunki, jossa on hyviä toreja, kauppahalleja, kirpputoreja, pikkuliikkeitä, tavarataloja ja ostoskeskuksia. Parhaat ostospaikat ovat ydinkeskustassa, josta ei niin halutessaan muualle tarvitse lähteä ostoksille, mutta ostospaikkoja on melkoinen määrä myös keskustan ulkopuolella.

Parhaat ostosseudut

Helsingissä voi ostoksia tehdä aivan keskeisen Kolmen Sepän patsaanKolmen sepän patsas tuntumassa, eikä siltä ole välttämätöntä lähteä kauas. Talvisin erilaiset sisätiloissa olevat käytävät ja keskukset ovat suosittuja, ja niissä kannattaa silloin oleskella

Ydin

Helsingissä vierailevan kannattaa siirtyä tekemään korkeatasoisia ostoksia Esplanadin [kartalla] eli “Espan” varrelle. Sillä sijaitsevat monet kaikkein kuuluisimmat kotimaiset liikkeet, kuten Marimekko ja Artek. Nämä kaikkein suomalaisimpia tuotteita myyvät liikkeet ovat ympäri vuoden avoinna suurin piirtein ma–pe 10–19, la 11–17 ja su 12–16. Kadun varrella on huomattava määrä muitakin liikkeitä, joiden joukossa on muutama suomalainen mutta paljon kansainvälisiä liikkeitä. Muotitietoiset ja korkeatasoiseen ostiskeluun mieltyneet voivat tutkia kadun kauppoja vaikka koko päivän.

Esplanadin vieressä kulkeva AleksanterinkatuAleksanterinkatu [kartalla] on toinen hyvä ostoskatu, ja sen varrella on lukuisia vaatteita myyviä liikkeitä. Stockmann on kaupungin kuuluisin ja suurin tavaratalo, jonka suojissa voi viettää vaikka puoli päivää. Sen yhteydessä oleva Akateeminen kirjakauppa on paras paikka katsella kirjoja niin suomeksi kuin muillakin kielillä. Aleksanterinkadun varrella on lukuisia ketjuliikkeitä, ja Senaatintorin laidalla olevien Torikorttelien liikkeet kuuluvat turistin näkökulmasta kadun tutustumisen arvoisiin kauppoihin.

Stockmannin ohi kulkeva Mannerheimintie on myös melko hyvä ostoskatu, ja sen varrella ovat Stockmannin lisäksi Forumin kauppakeskus ja Sokos-tavaratalo, jonka alapuolella olevat käytävät ovat hyviä ostospaikkoja nekin. Tavarataloa vastapäätä sijaitseva Kampin keskus on myös suosittu paikka ostoksille, ja siellä on monipuolinen valikoima erilaisia liikkeitä.

Mannerheimintie, Helsinki
Mannerheimintie on melko hyvä ostoskatu, ja sen varrella ovat Stockmannin lisäksi Forumin kauppakeskus ja Sokos-tavaratalo.

Etelä-Helsinki: Punavuori ja Ullanlinna

Esplanadia kohti Hietalahtea jatkava Bulevardi [kartalla] on tyylikäs katu, jonka varrella on perinteisesti ollut korkeatasoisia tuotteita myyviä liikkeitä. Sen poikkikatu FredrikinkatuFredrikinkatu on pikkuputiikkien osalta Helsingin parhaita katuja, ja sen poikkikatu UudenmaankatuUudenmaankadun ja Annankadun risteys, joka kulkee Bulevardin kanssa samansuuntaisesti, on myös kohtalaisen hyvä kauppakatu. Iso Roobertinkatu [kartalla], joka myös kulkee samansuuntaisesti Bulevardin kanssa, on aina ollut kauppojensa puolesta pienoinen pettymys.

Fredrikinkadun päässä Viiskulman ympäristössä on paljon liikkeitä, kuten legendaarinen levyliike Digelius. Tällä suunnalla paljon tasokkaita liikkeitä on myös Korkeavuorenkadun varrella, missä etenkin Tarkk’ampujankadun tienoilla [kartalla] on hyvä määrä vaateliikkeitä ja muita korkeatasoisia putiikkeja.

Paljon liikkeitä on myös Korkeavuorenkatua jatkavalla Kapteeninkadulla, ja sitäkin enemmän niitä on yhdellä kaupungin tunnetuimmista kaduista, TehtaankadullaTehtaankatu [kartalla]. Nimenomaan näiden kahden kadun kulmauksen tienoo on hyvää maastoa katsella korkeatasoisia tuotteita, joihin kuuluu antiikkia.

Hakaniemi ja Kallio

Hakaniemen torinHakaniemen tori [kartalla] lähistöllä on paljon ostospaikkoja, etenkin HämeentielläHämeentie Kallion alueella, jolla on monenmoista liikettä, nykyisin etenkin eksoottisia elintarvikkeita myyviä liikkeitä.

Sörnäisten metroaseman vieressä on jonkin verran liikkeitä. Kallion parhaat ostoskadut ovat HelsinginkatuHelsinginkatu Kalliossa [kartalla] ja saman suuntaisesti sen kanssa kulkeva Vaasankatu, joilla on jonkin verran pikkuliikkeitä.

Hakaniemen kauppahalli
Hakaniemen kauppahalli on suurin ja paras kaupungin kauppahalleista.

Kauppahallit ja torit

Helsingissä on vielä kolme kauppahallia, joista kaksi on lähinnä turisteille suunnattuja ja Hakaniemen halli oli vuosia remontissa.

Vanha kauppahallikuvaVanha kauppahalli ] [kartalla] on nykyään lähes yksinomaan turistien suosiossa. Vuoden 2020 kesä kuitenkin muutti kuvioita, ja siellä mitä todennäköisimmin on ainakin lähivuosina enemmän paikallisille suunnattuja tuotteita kuin edellisen vuosikymmenen aikana. Siellä on hyvin tarjolla tyypillisiä suomalaisia elintarvikkeita ja erilaisia ruokapaikkoja ja kahviloita, joissa voi nautiskella kauppahallin tunnelmasta.

Hakaniemen kauppahalli
Hakaniemen kauppahallissa on melkoinen määrä kauppoja ja ruokapaikkoja, jotka ovat niin paikallisten kuin turistienkin suosiossa.

Kauppahallin lähellä sijaitsee KauppatoriKauppatori, joka samoin oli siirtynyt turisteja palvelemaan ja josta oikeastaan kukaan ei enää käy hakemassa päivittäisiä elintarvikkeita. Kesällä 2020 siellä kuitenkin oli jonkin verran enemmän perustuotteita tarjolla kuin aikoihin, ja jos turistimäärät pysyvät alhaisina, siitä voi taas tulla paikka, jonne paikallisetkin lähtevät käymään. Kauppatorilla on hyvää tunnelmaa kesäisin, ja siellä on kojuja, joista saa erityisen hyvin suomalaisia elintarvikkeita marjoista vihanneksiin, samoin kuin valmiita tyypillisiä suomalaisia perinneruokia. Siellä on kahviloita ja jonkin verran ruokapaikkoja, mutta kaikki on melko kallista.

Toinen keskustan kauppahalli eli Hietalahden kauppahallikuvaHietalahden kauppahalli ] [kartalla] on ollut jatkuvassa muutostilassa jo pari vuosikymmentä, ja myös siellä on käynyt melkoinen määrä turisteja. Nykyään sinne on hyvä mennä syömään vaikka kalaruokia, ja siellä on jonkin verran liikkeitä, joista saa ruokia ja muita tuotteita. Paikallisia kiinnostaa enemmän sen edustalla pidettävä kirpputori, joka jo vuosikymmeniä on ollut kaupungin paras paikka käytetyille tuotteille.

Kätevällä paikalla Hakaniemen metroaseman yläpuolella sijaitseva Hakaniemen kauppahalli on suurin ja paras kaupungin kauppahalleista. Sen suojissa on kahdessa kerroksessa melkoinen määrä kauppoja ja ruokapaikkoja, jotka ovat niin paikallisten kuin turistienkin suosiossa. Hinnat ovat keskustan kauppahalleja jonkin verran edullisempia, ja lähikaduilla on kaupungin paras valikoima aasialaisia, afrikkalaisia ja muita eksoottisia ruokia ja mausteita myyviä kauppoja, etenkin Hämeentien ja Hakaniemen torikadun kulmauksen tienoilla. Kauppahalli on Hakaniemen torin yhteydessä, ja itse torilla on paljon kojuja ja kahviloita. Kauppahalli oli remontissa, sen tilalle tuli toinen kauppahalliVäliaikainen kauppahalli ja ilmeisesti tästä eteenpäin ostoksia voi tehdä molemmissa halleissa.

Kirpputori Hietalahden kauppahallin edustalla
Hietalahden tori on jo vuosikymmenet ollut paikka, josta on voinut hankkia kaikenlaista vanhaa tavaraa.

Kirpputorit

Kirpputoreja ilmaantui toden teolla Helsinkiin ja muualle Suomeen 1990-luvun laman aikana. Välillä niiden määrä väheni, mutta lähivuosina kirpputorit luultavasti uudestaan lisäävät suosiotaan. Kirpputoreja on perinteisesti ollut paljon ulkosalla ja kesäkautena, mutta niitä on myös sisätiloissa.

Ulkona pidettävät kirpputorit

Hietalahdentori ja Hakaniemen tori ovat molemmat paikkoja, joilla on säännöllisiä kirpputoreja. Hietalahden tori on jo vuosikymmenet ollut paikka, josta on voinut hankkia kaikenlaista vanhaa tavaraa. Siellä on toukokuun alusta syyskuun loppuun kirpputori joka päivä, mutta talvisin sitä ei ole sunnuntaisin.

Hakaniemen torilla on perinteisesti ollut kesäkaudella kirpputoreja, mutta nykyään niitä on tarkoitus pitää ympäri vuoden. Kirpputorikojuja siellä on varsin satunnaiseen tyyliin, mutta todennäköisesti lähivuosina entistä enemmän.

Tietoa kaupungin kaikista kirpputoreista saa Helsingin virallisilta sivuilta.

Sisätiloissa pidettävät kirpputorit

Varsinaisten ulkona pidettävien kirpputorien lisäksi Helsingissä on edelleen Emmaus, joka aikoinaan oli hyvällä paikalla Tehtaankadun loppupäässä. Pitkään sillä on ollut liike Lauttasaaressa, ja tämä piste siirtyi kaupunginosassa toiseen osoitteeseen syyskuun puolivälissä 2020. Sillä on myös piste Vallilassa, ja aukioloajat ja muut tärkeät tiedot saa verkkosivuilta.

Toinen sisätiloissa toimiva kirpputori, joka tosin on aivan ytimen tuntumassa, on Kampin Kirppis [kartalla]. Se on monipuolinen paikka, joka on sisätiloissa, ja se sijaitsee Hanken-pysäkin vieressä.

Sivu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Get Your Guide -sivustolta voit hankkia liput paikkoihin ja ajanvietteisiin Helsingissä

Vintage- ja vanhojen tavaroiden liikkeet

Helsingissä on paljon liikkeitä, jotka myyvät kaikenlaista vanhaa, käytetystä krääsästä huonekaluihin ja vaatteisiin. Kaupungissa on yhä enemmän tasokkaita vintageliikkeitä, joista saa vanhoja tyylikkäitä vaatteita, asusteita ja koruja. Niitä on hyvin ympäri kaupungin, mutta erityisen paljon ytimen vieressä olevissa kaupunginosissa, kuten Kalliossa, Kruununhaassa ja Töölössä.

Kruununhaassa sijaitsee Mariankadun ja Kirkkokadun risteyksessä Olkkari & Kruunukirppu [kartalla] (avoinna: ma–pe klo 10–18, la klo 10–15).

Kruununhaan toinen varteenotettava vintagetuotteita myyvä liike on Play it Again, Sam, joka sijaitsee nurkan takana Rauhankadulla. Siellä on erityisen hyvin tarjolla vanhoja vaatteita ja asusteita.

Keskustassa Punavuoren puolella sijaitseva Artek 2nd cycle (Pieni Roobertinkatu 4–6) on paikka, jossa saa Artekin tuotteita, joita ei juuri muualta löydy.

Melko lähellä sitä sijaitsee yksi Helsingin useista Fidan (Iso Roobertinkatu 28) [kartalla] liikkeistä. Tästä hyväntekeväisyysketjusta voi hankkia kaikenlaista vanhaa ja edullista ja samalla auttaa vähäosaisia. Verkkosivuilla luetellaan muut pisteet, joita on esimerkiksi Hakaniemessä ja pari Espoossa.

Iso-Roballa sijaitsi pitkään UFF:n myymälä, mutta nykyään se sijaitsee Fredrikinkadulla, Eerikinkadun ja Kalevankadun välissä, osoitteessa Freda 36. UFF:llä on lukuisia muitakin pisteitä Helsingissä, joista monet ovat Kalliossa ja Espoossa, ja ne on listattu verkkosivuilla.

Töölössä ei nykyään ole samalla tavalla liikkeitä kuin ennen, mutta siellä toimii Liverpoolin kuuluisasta kadusta nimensä saanut Penny Lane (Runeberginkatu 33–39) [kartalla]

Kallio on aina ollut hyvä alue kaikenlaiselle vanhalle ja käytetylle. Hakaniemen kirpputorikojujen lisäksi sinne voi lähteä käymään sisätiloissa olevissa liikkeissä. Frida Marina (Kaarlenkatu 10) [kartalla] ja Hoochie Mama Jane (Agricolankatu 11) ovat molemmat hyviä vierailupaikkoja. Kaikki tarpeellinen on verkkosivuilla, myös liikkeiden sijainti.

My Helsinki esittelee näitä ja muitakin vintage-myymälöitä.

Antiikkiliikkeet

Helsingissä on paljon antiikkiliikkeitä, ja niitä on lähellä ydintä ja kaupunginosissa, joissa on muutenkin mukava lähteä käymään.

Fasaani (Korkeavuorenkatu 5) sijaitsee Ullanlinnassa, missä on paljon antiikkiliikkeitä ja muitakin kiinnostavia liikkeitä.

Samassa kaupunginosassa sijaitsevat myös Antik Lindberg (Kapteeninkatu 9) ja Galerie Donner (Merikatu 1).

Arabiakeskus
Arabiakeskuksessa on useita tehtaanmyymälöitä, kuten Pentik ja Iittala Outlet.

Osa antiikkiliikkeistä on siirtynyt täysin verkkoon, ja sekä liikkeitä että verkkokauppoja, jotka ostavat ja myyvät antiikkia, voi katsella Antiikkilinkeistä.

Tehtaanmyymälät ja outlet-keskukset

Helsingissä on useita tehtaanmyymälöitä ja outlet-keskuksia, ja monet niistä sijaitsevat keskustan ulkopuolella. Etenkin Arabiassa, jonne pääsee raitiovaunulla, on useita tehtaanmyymälöitä, mutta sinne suuntautuva reissu kestää useita tunteja. Arabia on vanha alue, jonka tuntumassa oli Helsingin ensimmäinen keskusta, mutta pitkään se oli täysin alamaissa. Nykyään siellä on kaikenlaista uutta ja ihmeellistä, ja ne, jotka tuntevat hyvin Helsingin keskustan, voivat hyvin lähteä sinne paitsi ostoksille myös yleisesti alueeseen tutustumaan.

Arabiaan pääsee nykyään raitiovaunulinjoilla 6 ja 6T, ja siellä voi jäädä pois pysäkeillä “Arabiankatu” tai “Arabianranta”, joka on päätepysäkki. Näissä pääosin uusissa tai ainakin täysin remontoiduissa kortteleissa sijaitsevat esimerkiksi Pentik [kartalla], Iittala Outlet [kartalla] ja Finlayson [kartalla]. Ne sijaitsevat Arabiakeskuksessa (Hämeentie 135) [kartalla], jossa on paljon kaikenlaista nähtävää etenkin sisustuksesta ja suomalaisesta suunnittelusta kiinnostuneille.

Outlet-keskusten ystäville voi suositella vierailua Helsingin ja Vantaan rajamailla sijaitsevassa Helsinki Outletissa [kartalla]. Se sijaitsee Vantaan Ikeaa vastapäätä, joten myös siellä voi samalla reissulla vierailla. Omalla autolla matka taittuu tänne susirajan tuntumaan parhaiten, mutta keskuksesta muutaman sadan metrin päähän pääsee myös bussilla. Kulkuohjeet voi katsoa keskuksen sivuilta.

Stadissa.fi esittelee pääkaupunkiseudun tehtaanmyymälöitä ja outlet-keskuksia.

Forum-ostoskeskus
Forum on keskeinen ja suuri ostoskeskus.

Ostoskeskukset

Helsingissä on melkoinen määrä ostoskeskuksia sekä keskustassa että muualla, ja niitä on ilmestynyt erityisen paljon metroasemien yhteyteen.

Keskeisiä suuria ostoskeskuksia ovat Forum ja Kampin keskus, mutta muitakin aivan ytimessä on. Yksi huomionarvoinen on Esplanadin ja Aleksanterinkadun välissä oleva Kämp Galleria [kartalla], joka on erikoistunut hienoihin liikkeisiin. Toinen ytimen huomionarvoinen ostoskeskus, joka sinänsä on peräisin jo 1960-luvulta mutta joka 2010-luvulla täysin uudistettiin, on ns. Makkaratalossa ja sen alapuolella olevassa Tunnelissa sijaitseva Citycenter [kartalla].

Yksi uusimpia ostoskeskuksia on suuri Tripla [kartalla], joka sijaitsee Itä-Pasilassa ja jonne voi kulkea sekä raitiovaunulla että junalla.

Itä-Helsingissä on aina ollut suuria ostoskeskuksia, ja niille pääsee helposti metrolla. Perinteinen mutta 2010-luvulla uudistettu ostoskeskus on Itis, joka sijaitsee Itäkeskuksessa.

Toinen itäisen Helsingin ostoskeskus on Columbus [kartalla], joka on Vuosaaren metroasemalla.

Shoppailuvinkit-sivusto esittelee Helsingin keskustan ostoskeskuksia.

Elintarvikeostoksilla

Helsingissä on valtava määrä valintamyymälöitä niin keskustassa kuin sen ulkopuolellakin, eikä kaupan löytäminen tuota ongelmaa oikeastaan missään osassa keskustaa. Kauppojen lisäksi katukuvaan kuuluu paljon kioskeja, joista R-kioskit ovat yleisimpiä. Ne ovat kauppoja kalliimpia ostospaikkoja, mutta niistä saa esimerkiksi joukkoliikenteen lippuja aivan samalla hinnalla kuin automaateistakin.

Ruokakauppa metroasemalla
Esimerkiksi Kampin, Rautatientorin, Kaisaniemen, Hakaniemen ja Sörnäisten metroasemien yhteydessä ja lähistöllä on valintamyymälöistä.

Erityisen hyviä keskittymiä kauppoja on metroasemien ympäristössä. Esimerkiksi Kampin, Rautatientorin, Kaisaniemen, Hakaniemen ja Sörnäisten metroasemien yhteydessä ja lähistöllä on valtava määrä erilaisia valintamyymälöistä. Edullisimmat kauppaketjut ovat Lidl ja Alepa, ja paljon ruokakauppoja on myös S-Marketilla ja K-ketjulla.

Kaupat ovat ydinkeskustassa metroasemien ympäristössä avoinna yleensä ma–su klo 7–23. Helsingissä kuten muuallakin Suomessa on jo vuosia ollut ympäri vuorokauden avoinna olevia valintamyymälöitä, mutta niitä on nykyään hyvin vähän. Huomioarvoinen seikka on se, että vaikka valintamyymälät ovat myöhään avoinna, myydään alkoholia vain klo 9–21. Valintamyymälöistä saa vain suhteellisen mietoja juomia, eikä niistä saa esimerkiksi normaalia viiniä saati viinoja. Väkevät tuotteet myydään Alkossa, joka mainostaa myyvänsä “maailmanluokan tuotteita vastuullisesti”.

Eko- ja luomuelintarvikeliikkeet

Helsingissä on niin keskustassa kuin muuallakin hyvin tarjolla eko- ja luomutuotteita.

Ketjuliike Ruohonjuuri on levittäytynyt kaikkialle kaupunkiin.

Ekololla on nykyään Helsingissä vain yksi piste (Toinen Linja 1), joka on Porthaninkadun kulmauksessa, Hakaniemen metroaseman vieressä.

Mitä ostaa Helsingistä?

Helsinkiläinen muotoilu ja suunnittelu ovat tätä nykyä suuressa huudossa, ja muutenkin kannattaa huomio kiinnittää paikallisiin, suomalaisiin ja lähimaista peräisin oleviin tuotteisiin.

Sellaisten tunnettujen merkkien ja liikkeiden kuin Marimekon, Artekin, Marja Kurjen ja Iittalan tuotteet ovat kaikkein tyylikkäimpiä ja parhaita ostoksia Helsingissä.

Kalevalakorut ovat supisuomalaisia hankintoja, joita on hyvä ostella Suomen pääkaupungista.

Matkamuistoja Stockmannilla
Yhdellekään suomalaiselle ei ole yllätys, että Helsinki kuuluu Euroopan ja koko maailman kalleimpiin kaupunkeihin.

Hyvä paikka katsella kaikenlaista suomalaista, korkeatasoista ja kansainvälisestikin kiinnostavaa on Esplanadi, jonka varrelta voi hyvin tehdä valtaosan tyylikkäistä hankinnoista. Myös sellaiset kadut kuin Korkeavuorenkatu, joka on Esplanadin sivukatu, Bulevardi, jonka alkupää on Esplanadin toisessa päässä, ja sen poikkikatu Fredrikinkatu ovat katuja, joilta saa helposti hankittua paikallista suunnittelua ja kaikkein suomalaisimpia tuotteita.

Nykyään valtaosaa keskustaa kutsutaan tietyistä piireissä nimellä Design District. Sen alueelta on mahdollista löytää kaikkein parhaita tuotteita, ja sivuilta saa hyviä vinkkejä ostoksille.

Hintataso ja aukioloajat

Yhdellekään suomalaiselle ei ole yllätys, että Helsinki kuuluu Euroopan ja koko maailman kalleimpiin kaupunkeihin. Sen hintataso on vertailujen mukaan hyvin korkea, ja ulkomaalaiset ovatkin siinä uskossa, että suomalaiset ovat rikasta porukkaa. Totuus on kuitenkin toinen, ja muualta Suomesta pääkaupunkiin saapuva kokee yleensä jonkinasteisen šokin hintoja katsellessaan. Helsinkiin ei kannata lähteä pienellä matkakassalla pääasiassa ostoksille eikä oikein muutenkaan. Niille, joita pikkurahan puute ei vaivaa, Helsinki on erinomainen ostoskaupunki, jossa kaikki kaupat sijaitsevat suhteellisen pienellä alueella ja josta saa lähes mitä tahansa.

Pankkiautomaatit ja maksukortit

Pankkiautomaatteja kaupungissa on melko vähän, niille on usein jonoja ja rahaa kannattaa nostaa tilaisuuden tullen. Keskustassa pankkiautomaatteja on hyvin rautatieaseman eteisaulassa ja jonkin verran Aleksanterinkadun varrella.

Maksukortit Visan ja Mastercardin johdolla käyvät lähes kaikkialla, niin kioskeissa, kahviloissa kuin lähes kaikkialla muuallakin, myös pienten ostosten kanssa, lukuun ottamatta tietenkään kirpputoreja, toreja ja vastaavia paikkoja. Nykyään kortit voivat tosin käydä myös kojuilla ja toreilla, ja on myös paikkoja, joissa käyvät vain maksukortit.

Lisää asiaa ostoksista:

My Helsinki esittelee ostosten tekemistä Helsingissä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti