- Huoneistohotellit
- Hostellit
- Yöpyjien eniten tykkäämät
- Alle 50 euroa per yö
- 50 – 100 euroa per yö
- 100 – 150 euroa per yö
Barcelona on suuri kaupunki, jota on hyvä lähestyä alueittain ja kaupunginosittain. Keskustan eri osat poikkeavat toisistaan arkkitehtuuriltaan ja historialtaan, ja kaupungin katuja mittaillessa pääsee tutustumaan melkoiseen kokoelmaan erilaista arkkitehtuuria ja suunnittelua.
Suurimmat erot ovat vanhojen osien (Ciutat Vella) ja niitä uudempien osien kuten Eixamplen ja Barcelonetan välillä. Oman lisänsä Barcelonaan tuovat myös tunnetut kadut, joita ovat kahden kaupunginosan välillä kulkeva Ramblas ja rantapromenadit (Passeig Marítim).
La Rambla [kartalla] on Barcelonan ja Espanjan tunnetuin katu, joka kuuluu myös Euroopan kaikkein kuuluisimpiin katuihin. Se muodostuu useasta eri La Rambla -alkuisesta kadusta, ja näin sille on vakiintunut nimeksi ”Ramblas”. Vaikka muista kaupungin kaduista ja paikoista käytetään vain katalaaninkielisiä nimiä, on Ramblas poikkeus, sillä sen katalaaninkielistä nimeä (Rambles) ei tule vastaan juuri missään.
Ramblas kulkee 1,2 kilometrin matkan kaupungin pääaukiolta (Plaça de Catalunya) aina Kolumbus-muistomerkille (Monument a Colom) eli sataman edustalle. Sen varrella on erilaisia kioskeja, joista kuuluisimmat myyvät kukkia, toiset lintuja ja monet lehtiä ja matkamuistoja. Kioskit ovat erilaisia kadun eri osissa: Ramblasin alkupäässä on lintukauppiaita, ja sen keskivaiheilla on näkyvästi esillä kukkakauppiaita, jotka kaupittelevat kaikenlaista ruusuista appelsiinipuihin. Viime vuosina tänne on tullut myös uudenlaisia kioskeja, jotka myyvät kaikenlaista, ja valtaosa kaikesta uudesta mitä niin Ramblasille kuin muuallekin Barcelonaan nykyään tulee, on melko räikeästi suunnattu turisteille.
Kadun keskiosassa, joka on pelkästään kävelijöille omistettu, on hyvä määrä terasseja, joilla voi nauttia olutta, kahvia, aterioita ja jäätelöä. Etenkin maaliskuusta marraskuuhun kannattaa kuitenkin hintojen kanssa olla tarkkana, sillä ne nousevat korkeiksi muina kuin talven hiljaisina kuukausina. Nykyään tosin Barcelonan ja Ramblasin suosio on etenkin aasialaisten turistien takia sen verran suurta, että monet terassit pysyttelevät suurin piirtein samoissa hinnoissa ympäri vuoden. Kadun keskiosassa kannattaa myös etenkin kesäaikaan olla tarkkana arvoesineitten kanssa, sillä katu on täynnä mitä mielenkiintoisimpia katuesiintyjiä, etenkin ihmispatsaita, ja niitä ihailevilta huolettomilta turisteilta varkaiden on helppo käydä viemässä lompakoita ja rahanarvoista tavaraa.
Ramblas oli ennen Barcelonan paras katu, mutta loputtomat turistivirrat ovat muuttaneet sen luonnetta. Se ei enää ole yhtä suuressa paikallisten suosiossa kuin ennen, mutta edelleenkin he aamupäivisin, kun turistit eivät ole vielä sankoin joukoin saapuneet paikalle, käyttävät sitä väylänä matkalla töihin, kouluun tai kauppahalliin aamiaiselle. Nykyään kadulla on kuitenkin aamupäivän tunteja lukuun ottamatta lähes aina enemmän turisteja kuin paikallisia, ja monasti se on sen verran tukossa, että sitä pitkin ei voi kävellä kovinkaan nopeasti. Kadulla on kuitenkin eri osia, ja kaikkein hektisimmät osat, joissa turistit viihtyvät parhaiten, ovat Liceu-metroaseman tienoilla, missä myös Boqueria-kauppahalli sijaitsee.
Ramblas ei sinänsä ole mikään varsinainen ostoskatu, mutta sen laitamilla on jonkin verran kauppoja. Eniten niitä on juuri Liceu-metroaseman tuntumassa ja matkalla siltä kohti Plaça de Catalunyaa. Ravintoloita ja kahviloita kadun varrella on runsaasti, ja vaikka ravintolat ovat lähinnä turisteille suunnattuja ja hinta-laatusuhteeltaan heikkoja, on niiden joukossa myös täysin kelvollisia. Tämä onkin katu, jolta voi nopeasti löytää mieleisensä ravintolan eikä kadun kahviloita kannata missään nimessä vältellä. Yksi kuuluisimpia ja hienoimpia kahviloita on Pastisseria Escribà, joka sijaitsee kauppahallin vieressä numerossa 83 ja joka on avoinna päivittäin klo 9–22. Toinen hieno kahvila, joka on myös paikallisten suosiossa, on Café de l’Opera. Tämä aamukahdeksasta aina yli kahteen yöllä avoinna oleva kahvila sijaitsee numerossa 74, ja se on toiminut kahvilana vuodesta 1929.
Vaikka Ramblas on viime vuosina kokenut muutoksia, jakaantuu se periaatteessa edelleen kahteen osaan. Niiden raja on Liceu-metroasema [kartalla], joka on kadun tärkein kohta ja jonka tienoilla kannattaa tiirailla Joan Mirón suunnittelemaa mosaiikkia. Ramblasin pohjoisosa on enemmän kojujen hallitsema, eteläosa terassien ja katutaiteilijoiden. Keskiyön jälkeen varsinkin eteläosa Drassanes-metroaseman kohdilla on aluetta, jota kannattaa vältellä, sillä öisin näillä tienoin viihtyvät maksulliset naiset ja taskuvarkaat. Tässä mielessä kaikkein arveluttavin kohta on suihkulähteestään tunnettu Plaça del Teatre [kartalla], jonka vieressä oleva, diner-tyylinen Cosmos on kuitenkin oiva ja turvallinen paikka nauttia ateria tai juoma ja tarkastella alueen vilkasta elämänmenoa.
Ciutat Vella eli vanhakaupunki [kartalla] muodostuu kahdesta eri kaupunginosasta: Barri Gòtic ja Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera. Näistä Barri Gòtic on tunnetumpi, mutta etenkin La Riberan alueelle ihmisiä vetävät alueen monet museot, joihin kuuluu Picasso-museo.
Barri Gòtic [kartalla] on todellinen helmi kaupunginosien joukossa, ja sen miltei tyystin autottomilla kaduilla on mukava kävellä mihin vuoden- tai vuorokaudenaikaan tahansa. Sen pikkukujat ovat täynnä putiikkeja, ravintoloita ja baareja, ja vaikka aluetta pidetään öisin keskustan vaarallisimpana kävelypaikkana, on se ainakin lokakuusta pitkälle kevääseen öisin turvallinen ja hiljainen paikka kävellä ravintolasta tai baarista hotellille.
Barri Gòtic on melko laaja kaupunginosa, jossa ainoa tapa tutustua kaikkeen on kävellä paikasta toiseen. Se on kuitenkin jakaantunut erilaisiin osiin, ja esimerkiksi lähellä Plaça de Catalunyaa ovat parhaat ostosalueet ja Carrer de Ferranin ja merenrannan välimaastossa ovat parhaat ravintolat ja illanviettopaikat. Eniten nähtävyyksiä tuomiokirkosta kaupunginmuseoon ja monenmoiseen vierailupaikkaan kuten myös joulumarkkinoihin ja viikoittaisiin kirpputoreihin on Plaça de la Seun [kartalla] ympäristössä. Huomionarvoinen on myös sen lähellä oleva Plaça de Sant Jaume, jolla on kaupungintalo.
Täysin toisenlaista tunnelmaa on aukiolla nimeltään Plaça de George Orwell [kartalla], joka ei ole yhtä raju paikka kuin vielä 2000-luvulla mutta joka on edelleenkin vaihtoehtoista ja värikästä seutua. Se on lähiympäristöineen yksi vilkkaimpia illanviettopaikkoja ja sen tuntumassa on paljon ravintoloita, mistä syistä sen voidaan katsoa olevan yksi kaupungin pääasiallisia huvittelutienoita. Sen lähellä, kohti merenrantaa mentäessä, tulevat vastaan alueen kaikkein parhaat ravintolakadut, joihin kuuluu Carrer Ample, ja tämä on erinomaista tienoota mennä haukkaamaan muutama tapa s eli tyypillinen espanjalainen ruoka-annos ja huuhtoa ne alas viinillä tai oluella.
Barri Góticista katsottuna Via Laietanan toisella puolella oleva kaupunginosa muodostuu kolmesta eri osasta. Siellä ollessa ei kuitenkaan ole väliä, missä osassa liikkuu, sillä ne ovat melko saman tyylisiä. Koko alue on melko hyvä mutta ei välttämättä kulkuyhteyksiltään kaikkein paras paikka majapaikalle. Sinne kannattaa lähteä kenen tahansa kiertelemään, sillä alueen kaupat, ravintolat ja illanviettomahdollisuudet ovat erinomaisia. Alueella on kaikenlaisia huvituksia, mutta se on tunnettu myös monista museoista, joihin kuuluvat suklaamuseo ja monet taidemuseot.
La Ribera on lähimpänä merenrantaa ja Barcelonetaa. Se on Carrer de la Princesan ja Barcelonetan välissä, ja olennaisena osana siihen kuuluu myös alue nimeltään El Born. Sen pääpaikat ovat eräitä kaupungin parhaita kortteleita ruokailulle ja illanvietolle, ja tässä mielessä alueen keskus on Passeig del Born [kartalla]. Huvittelun lisäksi tämä on hyvää korttelistoa tehdä ostoksia, ja myös nähtävyyksiä La Riberan kortteleissa on melkoisesti. Niistä museot, jotka ovat lähellä Carrer de la Princesaa [kartalla], vetävät suurimman huomion, ja tietenkin Picasso-museo kiinnostaa monia kaupungissa vierailevia. Museot ovat vanhoissa palatseissa, joilla on mieleenpainuvat sisäpihat ja joihin kannattaa käydä tutustumassa. La Ribera on myös hyvä paikka tehdä ostoksia, ja samoilla seuduilla, joilla on museoita ja ravintoloita, on melkoinen määrä liikkeitä, etenkin pieniä, yleensä melko ainutlaatuista tavaraa tai vaatteita myyviä putiikkeja.
Carrer de la Princesan toisella puolella on Santa Caterina, ja tämän alueen pääpaikat ovat kauppahallin [kartalla] ympäristössä. Se on monipuolinen, usein eläväinen alue, jolla on paljon paitsi kauppoja myös kaikenlaisia kojuja ja yksityisiä ihmisiä myymässä käsitöitään. Kulkuyhteydet eivät tänne ole kaikkialta kaupungista kovin hyvät, sillä lähistön ainoa metroasema on Jaume I. Näin ollen nämä korttelit eivät kenties ole hyviä majapaikalle, mutta tänne kannattaa loman aikana lähteä käymään ainakin kauppahalliin ja johonkin sen lähistölle syömään.
Sant Pere on Santa Caterinan ja riemukaaren väliin jäävä alue, jonka keskus on Plaça de Sant Pere [kartalla]. Sen laidalla on koko korttelistolle nimen antanut kirkko (Parròquia de Sant Pere de les Puelles), ja tämä on lähikortteleineen aluetta, jolla on paljon ravintoloita. Kulkuyhteydet ovat kohtalaiset Arc de Triomf -metroaseman ansiosta, ja Barcelona Nord -linja-autoasema sijaitsee kävelymatkan päässä. Tämä voi siis joissain tapauksissa olla hyvä paikka yöpyäkin, ja nähtävyyksiä sen tuntumassa on melkoisesti.
Suuri Parc de la Ciutadella on ympäri vuoden mutta etenkin maaliskuulta marraskuulle eläväinen paikka, jossa on paljon nähtävyyksiä ja kaikenlaista näkemistä. Sen vieressä oleva aukion tyylinen bulevardi (Passeig de Lluís Companys) on riemukaaren (Arc de Triomf) edustalla. Riemukaari valmistui klassiseen tyyliin vuoden 1888 maailmannäyttelyä varten, ja nykyään sen ympäristö on melko turistivoittoinen paikka, jossa on paljon kaupustelijoita ja katutaiteilijoita.
Barri Gòticista katsoen Ramblasin toisella puolella sijaitseva El Raval [kartalla] tunnettiin alun perin "kiinalaiskorttelina" joskaan kiinalaisia siellä ei koskaan ole liiemmin asunut. Alue on aina ollut arveluttava, jopa slummimainen asuinpaikka, mutta 1990-luvulle tultaessa se siistittiin ja nykyään siellä on hyviä kauppoja, ravintoloita, baareja ja myös nähtävyyksiä, kuten museoita ja mieleenpainuvia katunäkymiä. Kaupunginosa on edelleen rennointa ja paikallisvoittoisinta Barcelonaa, jossa on elämää kaduilla ympäri vuoden ja jossa on rentoa ja välitöntä tunnelmaa aamusta iltaan. El Ravalissa on useita eri osia, sillä se on laaja kaupunginosa, eikä siihen turhan tarkasti lyhyen loman aikana kannata tutustua. Riittää kuitenkin kun valitsee yhden Ramblasilta lähtevän kadun, kuten Carrer Nou de la Ramblan, jonka varrella on hyvä läpileikkaus siitä mitä kaupunginosa pitää sisällään.
El Raval tunnetaan yliopiston hallitsemista kortteleista [kartalla], joissa sijaitsevat esimerkiksi filosofian ja maantieteen laitokset. Niiden vieressä on kaksi merkittävää museota: modernia taidetta ja nykytaidetta esittelevät CCCB ja MACBA. Neljäs kaupunginosan instituutio, joka vetää paikalle niin paikallisia kuin turistejakin, on aivan eri osissa El Ravalia sijaitseva Filmoteca eli elokuva-arkisto [kartalla]. Viideskin tunnettu instituutio El Ravalissa on yliopiston ja Filmotecan välimaastossa sijaitseva sisäpiha (Jardins de Rubió i Lluch) [kartalla], jolla ovat paitsi Katalonian kansalliskirjasto myös näyttelytila nimeltään La Capella, alueen normaali kirjasto ja mukavaa tunnelmaa. Nykyään sinne ajoittain saapuu turistiryhmiä, mutta tämä on pääosin aika rauhallinen paikka yhden El Ravalin parhaimman illanviettokadun (Carrer de l’Hospital) varrella.
El Raval on nuorekas kaupunginosa, jossa on sekä opiskelijoita että mitä moninaisimpia tyhjäntoimittajia, mutta se on myös maahanmuuttajien suosimaa aluetta, jossa voi ostaa kaupoista normaalia eksoottisempia elintarvikkeita ja syödä mitä erilaisimpia ruokia, joihin kuuluu melkoisesti Lähi-idän ruokia kebabeista aina kaikkein tasokkaimpiin. Hyvä katu nähdä erilaisia kauppoja, baareja ja ravintoloita on Ramblasin poikkikatu Carrer Nou de la Rambla [kartalla]. Samantyylisiä katuja, jotka myös ovat Ramblasin sivukatuja, ovat Carrer del Marquès de Barberà ja Carrer de Sant Pau.
Carrer de Sant Pau johtaa El Ravalin vaikutuksen tekevälle pääbulevardille, nimeltään Rambla del Raval [kartalla]. Se on nykyään hyvä paikka lähinnä kesäviikonloppuisin mennä katsomaan myyntikojuja, joista saa parhaiten koruja, vaatteita ja nopeasti syötäviä ruokia. Ympäri vuoden monilla sen kahviloilla, ravintoloilla ja baareilla on terassit, joilla on mukava viettää aikaa. Kadun varrella olevat kahvilat ovat eräitä kaupungin parhaita, täällä on edelleen vaihtoehtoista meininkiä ja monet kahvilat muuttuvat illan pimetessä baareiksi ja jopa klubimaisiksi illanviettopaikoiksi. Tämä on vielä melko kesyttämätöntä Barcelonaa, jossa on ajoittain jopa arveluttavaa tunnelmaa, mutta kaupungin pääbulevardi on alueen melko rauhallinen sydän. Kadun varrella on myös yksi erikoinen taideteos, Fernando Boteron suurikokoinen Kissa.
El Ravalin vieressä oleva Montjuïcin kukkula oli alun perin linnoitettu osa, joka rakennettiin jatkuvien hyökkäyksien takia, mutta kun olympialaiset vuonna 1992 saapuivat kaupunkiin oli tämä alue, jolla stadion ja monia muita tärkeitä kisapaikkoja sijaitsi.
Olympiastadion [kartalla] eli Estadi Olímpic Lluís Companys on paitsi näkemisen arvoinen myös paikka, jossa on lähinnä kesäisin suuren luokan konsertteja ja muitakin tapahtumia. Stadion ja sen ympärillä olevat rakennukset muodostavat ns. olympiaringin (Olympic Ring), johon voi kesällä klo 8–20 ja talvisin klo 18 asti tutustua omin nokin ilmaiseksi. Stadionin lisäksi siihen kuuluvat sisäareena nimeltään Palau Sant Jordi ja ns. olympiaesplanadi. Kannattaa katsastaa myös erikoinen torni nimeltään Torre de Comunicacions de Montjuïc. Olympiastadionin yhteydessä on kahvila ja kauppa, josta saa matkamuistoja. Sen vieressä on myös olympiamuseo [kartalla], joka tulee vastaan kun stadionilta kävelee takaisin kohti Montjuïcin pääpaikkoja, jotka ovat funikulaari-aseman lähellä.
Montjuïcin pääpaikat ovat kahden puutarhan välissä olevan Palauet Albénizin [kartalla] ympäristössä. Sen lähellä ovat myös funikulaari-asema, paikallista nykytaiteilijaa esittelevä Fundació Joan Miró [kartalla] ja kasvitieteellinen puutarha. Kaksi palatsin ympärillä olevaa puutarhaa, Jardins de Joan Maragall ja Jardins de Laribal ovat ympäri vuoden mahdollisimman läheisen tutustumisen arvoisia. Niiltä on näkymiä ympäri kaupungin, ja ainakin talvikauden aikana niissä on rauhallista tunnelmaa.
Lähellä kukkulan pääpaikkoja ja Plaça d’Espanyaa sijaitsee katalonialaisen taiteen museo eli MNAC [kartalla], jonka edustalta on hyvät näkymät aukiolle ja tilaisuus ottaa panoraamakuvia. Melko lähellä sitä oleva Poble Espanyol eli espanjalainen kylä on paikka, jossa oppii sen mainoslauseen mukaan "tunnissa kaiken Espanjasta". Vaikka kylä onkin hivenen arveluttava vierailupaikka, se ei ole mikään Disneyland ja siellä todellakin oppii nopeasti paljon Espanjan eri aikakausien ja osien arkkitehtuurista ja historiasta.
Montjuïcin kukkulalla on paljon muutakin, kuten kasvitieteellinen puutarha [kartalla], Jardí d'Aclimatació [kartalla] espanjalaisen kylän vieressä sijaitseva ja ratsastuskoulu [kartalla]. Kukkula onkin suuri, jopa valtava, ja huonosti liikkeelle pääsevien kannattaa käyttää siellä busseja, jotka kiertävät kukkulan eri osia ja joilla voi matkustaa normaaleilla matkalipuilla. Kukkula on myös sokkeloinen paikka, jossa voi helposti viettää hyvällä säällä pitkänkin aikaa, eikä sinne kannata lähteä nopeasti käymään. Kukkulalle voi kävellä itse parhaiten Plaça d’Espanya -aukiolta (osa noususta hoituu rullaportailla), funikulaarilla Parallel-metroasemalta, bussilla numero 55 Plaça de Catalunyalta tai bussilinjalla 150 Plaça d’Espanyalta.
Teknisesti Barceloneta [kartalla] kuuluu vanhaankaupunkiin, mutta se on oma maailmansa ja se onkin erillään muista keskustan vanhimmista osista. Barcelonetan rantakaupunginosa on ruutukaavaan rakennettu, vuonna 1755 rakentamaan alettu kerrostalojen hallitsema alue, joka on tunnettu hyvistä kalaravintoloista ja jossa voi ympäri vuoden nauttia suomalaista aina säväyttävästä etelän tunnelmasta. Kaupunginosa on samannimisen metroaseman ja Välimeren välissä, ja vaikka kartalta katsottuna siellä ei olekaan montaa korttelia, on se yllättävän iso paikka, jossa tulee helposti vietettyä enemmän aikaa kuin alun perin ajatteli.
Suurimmat syyt lähteä Barcelonetaan on joko mennä sen läpi hiekkarannalle tai mennä sinne syömään. Paljon ravintoloita on nimenomaan kaduilla, jotka kulkevat koko kaupunginosan läpi, ja yksi paitsi ravintoloiltaan parhaita myös eläväisin paikka tässä monin osin hiljaisessa kaupunginosassa on kauppahallin [kartalla] tienoo. Sen vieressä oleva Plaça de la Barceloneta on toinen alueen merkittävä aukio, ja niillä on yleensä melkoisesti paikallisväriä.
Kaupunginosan luonne on kuitenkin viimeisen vuosikymmenen aikana muuttunut, ja turistit ovat ottaneet siitä entistä tiukemman otteen. Ravintolat, jotka ennen olivat melko edullisia paikkoja syödä lounas, ovat nyt turisteille suunnattuja. Tästä kielivät sisäänheittäjät ja englanninkieliset ruokalistat ja kyltit, joilla yritetään houkutella kaupungissa käymässä olevia ylihintaisille aterioille. Jos mielii syömään, voi katsella kauppahallin ympäristön tarjontaa tai sitten mennä suosiolla rannalle ja sen edustalle missä eniten kesäisin mutta jonkin verran myös talvisin on terassi-ravintoloita.
Enää Barcelonetasta ei saa helposti menu del diaa kympillä, mutta siellä voi syödä maukkaan kala-aterian ja nauttia alueen edelleen mieleenpainuvasta ilmapiiristä. Ruokailun lisäksi alueella on hyvä tehdä elintarvikeostoksia, ja erilaisia ruoka- ja juomaliikkeitä siellä on paljon. Majapaikkoja Barcelonetassa on vähän, eikä sinne välttämättä kannata majoittuakaan, vaikka jotakin löytyisi. Kulkuyhteydet julkisilla eivät ole kovin hyvät, ja lähimmälle metroasemalle (Barceloneta) on lähes kaikkialta kaupunginosasta melkoinen matka.
Toinen ruutukaavaan rakennettu kaupunginosa Barcelonassa on 1800-luvulta peräisin oleva Eixample [kartalla] eli "jatke". Tätä korttelistoa alettiin rakentaa sen jälkeen kun kaupungin keskustaa rajoittaneet keskiaikaiset puolustusmuurit oli saatu koko kaupungin väestön avustuksella muutaman vuosikymmenen urakan jälkeen purettua.
Alun utopistiset suunnitelmat saivat realistisen toteutuksen, ja nykyään tämä suuresti Pariisia muistuttava korttelisto on tyylikästä aluetta tehdä ostoksia, jolla on myös hyvä määrä mitä erilaisimpia ruoka- ja juomapaikkoja, kuten myös hyviä ja sijainniltaan käteviä majapaikkoja. Kulkuyhteydet ovat alueelle useiden metroasemien takia hyvät, ja erityisen hyvää aluetta majapaikalle on Plaça de Catalunyan lähellä. Kaupunginosa on tyylikäs, mutta se on myös melko vilkas liikenteeltään ja usein tunnelmaltaan hektinen, joten kaikki eivät sen todellisilla kivikaupungin kaduilla viihdy.
Passeig de Gràcia ja Rambla de Catalunya [kartalla] ovat Eixamplen monipuolisimmat kadut tehdä ostoksia, katsella ruokapaikkaa tai muuten vain viihtyä. Kaupunginosassa on hyvien ravintoloiden lisäksi paljon hyviä kahviloita, joita on nimenomaan näiden kahden bulevardin varrella. Toinen eläväinen alue on kauppahallin (Mercat de la Concepció) [kartalla] ympäristössä, jossa on hyvä paitsi tehdä ostoksia myös katsoa ravintola, joka on enemmänkin paikallisten kuin turistien suosiossa.
Eixampleen pääsee ydinkeskustasta parhaiten paitsi metrolla myös kävelemällä halki suuren Placa de Catalunya -aukion ja kävelemällä joko Passeig de Gràciaa tai Rambla de Catalunyaa pitkin kohti Diagonalia. Diagonal on sekin varsin monipuolinen katu, sillä sen varrella on melkoinen määrä kauppoja.
Gracian ja Eixamplen tarkka raja on monelle hämärä, mutta Gràcia [kartalla] sijaitsee kauempana keskustasta ja se muistuttaa suuresti Eixamplea niin arkkitehtuuriltaan kuin ruutukaavaltaankin. Kaupunginosa alkaa Passeig de Gràcian loppupäästä, Diagonal-valtakadun toiselta puolelta, ja se on edelleenkin rento kaupunginosa, jossa viihtyvät taiteilijat, opiskelijat ja älymystö. Siellä on paljon hyviä baareja ja ravintoloita, ja Mercat de la Llibertat -kauppahallissa [kartalla] on mukava käydä kahvilla, aterialla tai elintarvikeostoksilla.
Graciasta löytyy Gaudín ensimmäinen tilaustyönä tehty talo, Casa Vicens [kartalla], ja Placa de la Virreina [kartalla] on kirkkoineen hyvä vierailupaikka. Placa del Sol [kartalla] puolestaan on kaupunginosan rennon yöelämän keskus. Päiväsaikaan lähes kaikkialla Gracian seudulla on mukava kävellä ja tehdä ostoksia sen mitä moninaisimmissa putiikeissa. Jos nälkä yllättää, on Gràciassa erityisen hyvin tarjolla muualta kuin Espanjasta tulevia ruokia, mutta paikallisiakin herkkuja sieltä löytää helposti. Hyvä tienoo suunnata aterialle on kauppahallin ympäristö.
Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Infocatalonia.eu/Flickr
2018/02
Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.